Sayfalar

29 Mayıs 2013 Çarşamba

GİDİLESİ YERLER VOL : 1

Halen tatil planınızı yapmadıysanız işte size önereceğim birkaç yerden birisi:

Bodrum'un Karşısındaki Yüzen Bahçe Kos Adası

 

NASIL GİDİLİR

Kos'a her sabah 09.00'da Bodrum'dan feribot ve deniz otobüsü var. Aynı gün içinde gidip dönerseniz, fiyat deniz otobüsüyle 30, feribotla 25 Euro.

VİZE 

Kos Adası içinde başlayacak olan vize kolaylığı Bodrum' dan Kos Adasına gidişlerde kolaylık sağlanacağı görülüyor. Bu uygulama ile Gümrük alanlarında vize kuyruklarının oluşmaması, günü birlik giriş çıkışlarda zaman kaybedilmemesi sağlanmış oldu. Adalara gitmek isteyenlerin pasaportları ile birlikte bir adet fotoğrafları ile iki gün önceden turizm acentelerine müracaat etmeleri yeterli. 60 Euro karşılığında alacakları vize karşılığında 15 gün süre boyunca Yunanistan' da dolaşabilecekler.
  

GEZİLECEK YERLER

Asklepion 

Şehir merkezine 4 km uzaklıkta bulunan Asklepion, Hipokrat’ın ölümünden sonra sağlık tanrısı Asklepios’a adanarak kurulmuş bir bölgedir.  Asklepion’da tarihi tapınak, bir tıp okulu, Roma Hamamı ve Apollon Sunağı’nın kalıntıları vardır.
Ziyaret Saatleri:
Pazartesi günleri saat 08:30 – 15:00 arası,
diğer günler saat  08:00 – 20:00  arası açıktır.
Asklepion sağlık tanrısı olan Asklepios'a adanmış


Hipokrat Ağacı

Tarihi kalıntılarla modern şehrin iç içe olduğu kasabadaki harabeler 1933 yılındaki depremle ortaya çıkmıştır.  Palmiye ve çam ağaçlarıyla süslü caddelerindeki kafeleri, dükkanları, Roma Agorası, antik tapınak ve bazilika birbirlerine yürüyüş mesafesindedir. Bu bölgeden 500 metre uzaklıkta ise, 2400 yıl önce gölgesinde Hipokrat’ın öğrencilerine ders anlattığına inanılan Hipokrat Ağacı bulunmaktadır.

Arkeoloji Müzesi

Tarihi Agoranın (pazar yeri) bitişiğindeki Eleftherias Meydanı’ndaki Defterdar Camisi’nin yanında bulunur. Yunan ve Roma uygarlıklarının kalıntılarının sergilendiği bir müzedir.  Ayrıca, antik Kos buluntuları ile mozaik ev eşyalarını barındıran bu müzede Hipokrat’ın mermerden yapılan heykeli de sergilenmektedir.
Ziyaret Saatleri:
Pazartesi günleri kapalıdır,
diğer günler saat 08:00 – 20:00 arası açıktır.

  arkeoloji-müzesi-ic-gorunum

arkeoloji-muzesi-giris

Yel Değirmenleri

Kos Limanı’nın 25 km uzaklığındaki yel değirmenleri şehir merkezine uzak olmasına rağmen ziyaretçilerin en çok uğradıkları yerlerden biridir

Kos’ta Alışveriş

Kos Adası’nda alışveriş merkezleri ve dükkanlar yoğun olarak liman bölgesinde yoğunlaşmıştır. Adada hediyelik eşya dükkanları, liman civarında ve tarihi Asklepion etrafındadır. Adanın meşhur ürünleri ise; şaraptan yapılan peynir, uzo ve şaraptır.
Kos yöresine ait otlar, baharatlar ve yerel ürünlerin satıldığı pazar Elefterias Meydanı yakınlarındadır.Yerel ürünlerin yanı sıra dünyanın en seçkin ürünlerinin ve markalarının bulunduğu alışveriş merkezleri de liman ve çevresindedir.
Köylerde ise genellikle el yapımı ürünler ve yerel kıyafetler satılmaktadır. Özellikle Zia Köyü’nde hediyelik eşya satan dükkan sayısı oldukça fazladır.


Eleftherias Meydanında birçok mağaza bulunmakta


 Zia sokakarınsa hediyelik eşya standları


Eleftherias Meydanında bir dükkan

Kos’ta Ne yenir?

Kos Adası’nda Yunan mutfağının en güzel örneklerine, adım attığınız her yerde rastlamanız mümkündür. Kos Adası’nda genellikle restoranlar Kos Limanı çevresinde, Mastichari ve Tigaki bölgelerinde yoğunlaşmıştır.
Restoranların genelinde Yunan mutfağının geleneksel tatları ve taze deniz ürünleri mevcuttur. Meşhur Yunan yemekleri olan Moussaka, Souvleki, Choriatiki, Yunan salatası ve mezelerini hemen hemen tüm restoranlarda bulabilirsiniz. 

 klasik yunan salata

musakka :Ufak parçalar biçiminde doğranmış sebzelerin, kuşbaşı et veya kıyma ve soğanla pişirilmesiyle yapılan bir yemek.

 

souvlaki:ekmek ici veya tabakta porsiyon olarak servis edilen, yunan doneri "giros". 

yanına sogan ve domates, cacık (tsatsiki) vs koyulur istege gore.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder